Velg en side

Hvordan vet jeg om tampongen er satt inn riktig?

Akkurat som med en vanlig tampong. I prinsippet er Beppy godt plassert hvis du ikke kjenner den. Den skal plasseres godt inn i skjeden, men fungerer fint også selv om tampongen er satt litt lavere

 

Har tampongen passform? Det er så stor.

Ja, tampongen tilpasser seg lett. Når du har satt det inn, tilpasser den seg fasongen på kroppen din, det er derfor den tampongen er så behagelig at du ikke engang kjenner den.

 

Er det mulig å sette inn tampong for dypt?

Nei, tampongen kan aldri bli borte inni deg. Passasjen mellom skjeden og livmorhalsen er altfor liten til at tampongen kan gå i gjennom.

Hvordan får jeg tampongen ut?

Å bruke Beppy tamponger er litt som å bruke kontaktlinser, det kan hende du trenger litt øvelse for å få taket på det. Tampongen er lettest å ta ut når du er avslappet, og spesielt de første gangene må du ta deg litt god tid med den. Tampongen har en ring du kan stikke fingeren gjennom og ta den ut enkelt.

Kan jeg enkelt fjerne tampongen når den er veldig dypt inne?

Etter sex kan tampongen sitte noe dypere enn til vanlig. Rett etter samleie, er skjeden fortsatt strukket, så vent litt før du fjerner tampongen. Det enkleste er å fjerne det mens du tar en dusj eller et bad så du er godt avslappet og skjeden er fuktig og smidig. Hvis du vil så kan du la tampongen synke litt  ned ved å gjøre den våt med en vaginal dusj, da er den lettere å få tak i. Avslapping er nøkkelen.

Hvorfor har ikke tampongen noen tråd?

Det er noe av det som gjør den så brukervennlig. Det er det som gir deg friheten til å gjøre hva du vil. For eksempel når du er i badstuen, svømmebassenget eller på stranden trenger du ikke å bekymre deg for at strengen kan bli hengende ut av badedrakten. Enkelte idretter som sykling, spinning, motorsykkel kjøring vil du heller ikke merke gnagingen som kan oppstå ved at tråden legger seg på feil sted. Med Beppy merker du ingen ting.

Hva gjør jeg med en brukt tampong?

Pakk Beppy tampongen i et stykke toalettpapir og kast den i avfallskurven. I mange offentlige toaletter finner du spesielle sanitære kurver. Husk at du aldri kaster tampongen i toalettet. Det kan føre til tett avløp og blokkering av toalettet.

Er tamponger uten tråd hygienisk?

En tampong uten tråd er like hygienisk som en tampong med en streng så lenge du vasker hendene før og etter fjerning.

Hvis jeg ikke kan få tampongen ut, hva gjør jeg da?

Fremfor alt ta det rolig. Jo mer du slapper av, jo lettere blir det å få tampongen ut. Finn ringen og bruk den til å trekke tampongen ut med fingeren. Hvis dette ikke går så tar du en vaginal dusj for å gjøre tampongen tyngre. Om ikke dette fungerer og du ikke greier å finne ringen så kan du bruke 2 fingre (pinsett grep) for å dra ut tampongen. Du kan også bruke litt lett press.

Kan jeg bruke tampongene i badstuen også?

Ja, du kan ta badstue helt uten problemer.

Kan jeg bruke tampongene i et (tyrkisk) dampbad?

Ja, du kan bruke tampongene uten problemer i et tyrkisk bad.

Hvor lenge kan tampongen sitte i?

Hvor lenge du kan bruke en tampong avhenger litt av styrken på menstruasjonen din. I løpet av de første dagene av menstruasjonen, vil du sannsynligvis ha behov for å bytte Beppy tampongen etter 2 til 6 timer. I løpet av de lettere dager, kan den brukes i ca 6-8 timer. Husk alltid å fjerne den siste tampongen på slutten av mensen. Etter en liten stund vil du kjenne det på følelsen hvor ofte du trenger å fjerne tampong.

 

Kan partneren kjenne tampongen når vi har sex?

Når du er opphisset er skjeden mer elastisk enn i en ikke-opphisset tilstand. Hvis tampongen har kroppstemperatur er den myk og fleksibel akkurat som veggen av skjeden. For mannen kan det kjennes som å komme opp mot livmorhalsen (dette er noe en mann ofte føler). Hvis du har sex med din vanlige partner kan han kanskje føle en forskjell (fordi han kjenner deg så godt fysisk).

 

Kan jeg tisse som normalt med tampongen i?

Å ja, tampongen blir plassert i skjeden din. Skjeden, urinrøret og anus er godt atskilt fra hverandre så du trenger ikke å endre på tampongen når du går på toalettet. Det er ofte enklere å ta ut tampongen etter at du har tisset fordi du slapper lettere av da.

 

 

Kan jeg bruke tampongen om natten?

Ja, og det er til og med veldig behagelig. Tampongen holder seg trygt plass og du kan bevege deg så mye og så ofte du vil i søvne. I motsetning til sanitetsbind så holder Beppy tampongen seg trygt på plass. Selv om du kanskje har tampongen litt lengre i om natten så går det bra for blødningene er vanligvis lettere når du ligger nede. Du bør imidlertid alltid sette inn en ny tampong rett før leggetid og umiddelbart bytte tampong når du står opp.

 

 

Kan jeg tisse som normalt med tampongen i?

Å ja, tampongen blir plassert i skjeden din. Skjeden, urinrøret og anus er godt atskilt fra hverandre så du trenger ikke å endre på tampongen når du går på toalettet. Det er ofte enklere å ta ut tampongen etter at du har tisset fordi du slapper lettere av da.

 

 

Mister jeg jomfrudommen ved bruk Beppy tamponger?

Ja, det er en sjanse for at den naturlige elastiske åpningen i jomfruhinnen, der menstruasjonsvæske forlater kroppen, er for liten til at Beppy tampongen kan komme gjennom. Beppy tamponger er derfor mindre egnet for unge jenter (jenter som har bare nettopp begynt å menstruere) eller kvinner som ennå ikke har hatt samleie.

 

 

Jeg bruker en spiral, vil spiralen sette seg fast i tampongen?

Du trenger ikke å bekymre deg for det. Spiralen din vil ikke feste seg i tampongen.

 

 

Kan jeg bruke Beppy tampongene mer enn en gang?

Nei, du kan ikke brukes en Beppy tampong flere ganger! Etter bruk må den kastes!

 

 

Beppy selges i en størrelse, hvem passer den?

Beppy tamponger kommer kun i en størrelse og passer til alle. De er veldig fleksible og myke og er en god løsning for alle kvinner.

 

 

Er Beppy tampongen helsevennlig og hypoallergisk?

Ja, Beppy tamponger er hypoallergiske og det er helt trygt å bruke dem for kvinner som ikke tåler vanlige tamponger